Astmul si Sarcina

Astmul bronsic este una dintre afectiunile cele mai frecvente intalnite in sarcina. Care este impactul astmului aspra sarcinii ?

main photo

Astmul si sarcina

Astmul bronsic este una dintre afectiunile cele mai frecvente intalnite in sarcina. Care este impactul astmului aspra sarcinii ? Chiar daca sunteti tentata sa opriti tratamentul pentru astm in primele luni de sarcina, este indispensabil sa-l luati pentru a controla astmul dumneavoastra ! Pentru a evita crizele de astm, crize care pot sa genereze o hipoxemie, cu scaderea aportului de oxigen la fat trebuie sa luati regulat tratamentul pentru astm ! Este mai sigur sa luati tratamentul dumneavoastra inhalator decat sa-l opriti ! Studii recente arata ca femeile astmatice insarcinate ‘’reactioneaza ‘’ diferit : 1 /3 prezinta o ameliorare a simptomelor in timpul sarcinii, pentru 1/3 nu e nici o schimbare la nivelul controlului astmatic si 1/3 prezinta o agravare a simptomelor.
Din motive etice nu se fac studii cu medicamente la femeile insarcianate, dar studile efectuate privind utilizare obisnuita pentru toate astiastmaticele traditionale ( ex. salbutamol, salmeterol, terbutalina, formoterol, beclometazona, budesonid, fluticasona si mometazona), nu au dat motive de ingrijorare.

Pentru a vă asigura că sarcina dumneavoastra se desfășoară în condiții bune, este important că toți profesioniștii din domeniul sănătății sa lucreaze împreună pentru a vă oferi cele mai bune de îngrijiri dumneavoastra si fatului.

Petru mai multe informatii privind medicamentele autorizate in sarcina puteti consulta site-ul centrului de referina francez privind agentii teratogeni : https://lecrat.fr