APNEEA IN SOMN – SLEEP APNEA

main photo

Sindromul de apnee în somn este o tulburare care presupune pauze repetate ale respiraţiei în timpul somnului, asociate cu alterarea oxigenării sângelui şi fragmentarea somnului

Simptomele care indică prezenţa acestei tulburări de somn se numără sforăitul, somnelenţa excesivă din timpul zilei, urinarea frecventă în timpul nopţii, anxietatea nocturnă, oboseală la trexire, probleme de memorie, disfuncţii sexuale, hipertensiune, dureri de cap dimineaţa..

Pentru a diagnostica sindromul de apnee în somn se utilizează metode precum poligrafia și polisomnografia. Apnea de somn nediagnosticată sau netratată poate duce la complicații grave, cum ar fi infarctul miocardic acut, glaucom, diabet zaharat, tulburări cognitive și comportamentale. Odată diagnosticată aceasta beneficiază de tratament: aparatele cu presiune atmosferică pozitivă-CPAP In plus pentru a vă ajuta să vă controlați sau să vă tratați apnea de somn, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să adoptați schimbări în stilul de viață sănătos pe tot parcursul vieții.